marți, 7 februarie 2023

Promovarea lecturii prin intermediul proiectelor ”Citește o carte!” și ”Citește românește!”

 Prin campania ”Citeşte româneşte!” inițiată de ministerul Culturii dorim să promovăm autorii români şi să convingem din ce în ce mai mulţi oameni să cunoască şi să citească cărţi ale scriitorilor, poeţilor, autorilor noştri, în general. În fiecare lună alocăm o zi unui scriitor român care se studiază la școală, în cadrul căreia sunt prezentate biografia și operele acestuia, prin intermediul dezbaterilor și expoziției de carte. De asemenea pe parcursul fiecărei luni, în Sala de lectură este amenajată o expoziție de carte dedicată scriitorilor români aniversați în luna respectivă. Biografiile și volumele acestora sunt prezentate pe rețelele de socializare, pe diverse grupuri, pentru a fi vizualizate.

 Un alt proiect prin care  se preconizează stimularea lecturii , intitulat  ”Citește o carte!” Deschizi o carte, deschizi întreaga lume!” împlică prezentarea colecțiilor bibliotecii, cărți din diferite domenii, noutăți editoriale.

 Sperăm că aceste proiecte de promovare a lecturii să capteze atenția persoanelor de toate vârstele și din toate categoriile sociale, să devină utilizatori ai Bibliotecii Municipale Drăgășani sau să ne urmărească activitatea în mediul online.

Bibliotecari:

Cristina Prunel-Bărbulescu;

Alecsandrina Bătae;

Ruxandra Zamfir;

ing.sistem, Romeo Istocescu.

 

 

 

 

 

 
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu