luni, 14 februarie 2022

Ziua Națională a Lecturii

La inceputul anului a fost promulgata legea privind Ziua Nationala a Lecturii, un eveniment care se va celebra incepand din acest an pe 15 februarie. Data a fost aleasa pentru a marca Ziua Nationala a Lecturii, sustinuta de autoritatile romane pentru a incuraja proiectele si evenimentele care promoveaza lectura pe tot parcursul vietii.

Aceasta data ilustreaza si ziua nasterii lui Titu Maiorescu si a lui Spiru Haret, personalitati importante care au realizat schimbari esentiale in peisajul cultural romanesc de secol XIX.

Am marcat această zi esențială pentru educația și cultura tinerilor dar și a celorlalte categorii de vârstă, printr-o activitate gen cenaclu literar, la Biblioteca Municipală Drăgășani, împreună cu elevii clasei a VII-a C, de la Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu”, coordonați de prof. Alina Rogobete. Fiecare elev a citit un fragment dintr-o carte preferată, am dezbătut diferite idei, principii, mentalități, am ascultat muzică diversă. Aceste  activități sunt pe placul elevilor și vom continua să promovăm în diferite moduri lectura.

 

bibliotecari :

Cristina Prunel-Bărbulescu;

Alecsandrina Bătae,

ing.sistem, Romeo Istocescu

 

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu