marți, 17 februarie 2015

Proiectul SPORT FOR TOLERANCE - Lansare campanie media



Incepand cu 1 iunie 2014, un numar de 8 voluntari straini, veniti prin serviciul european de voluntariat, desfasoara un stagiu inovativ de voluntariat, in Dragasani si localitatile limitrofe.
 
Cei 8 voluntari sunt din Brazilia (Povoa Fabricio si Clarisse Grillo), Turcia (Hatice Tekin si Tenzile Bilici), India(Lokanath Sahoo si Kuleswar Majhi) si Franta (Lisa Lefebvre si Bastien Servignat).
  
Proiectul la care participa cei 8 tineri voluntari se intituleaza sugestiv ”Sport and Tolerance” si este un proiect finantat prin Programul Tineret in Actiune-Serviciul European de Volunatariat.
  
Scopul principal al proiectului este promovarea sportului si a activitatilor in aer liber in randul tinerilor din comunitati defavorizate.




Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
- Promovarea tolerantei si a respectului prin activitati sportive.
- Promovarea incluziunii sociale, a participarii active si a unui stil de viata sanatos prin activitati sportive si activitati in aer liber.
In cadrul acestui proiect, voluntarii vor avea urmatoarele sarcini:
1. Realizarea de materiale informative cu privire la promovarea unui stil de viata sanatos prin activitati sportive si activitati in aer liber.
2. Actiuni stradale de promovare a activitatilor sportive si a miscarii in aer liber.
3. Implementarea activitatilor sportive si a miscarii prin trei activitati tematice:
   a) 10 motive pentru a face sport: voluntarii vor coordona activitati sportive ca tenis de camp, fotbal, tenis de masa, fotbal-golf, in centrul de tineret ASG.
   b) Cum sa-ti ptreci in mod creativ timpul liber:voluntarii vor coordona workshop-uri si concursuri sportive pentru tineri.
   c) Aer liber+sport=sanatate: voluntarii vor coordona actitivitati sportive ca: jogging, drumetii, patinaj.
4. Realizarea unei piese de teatru folosind metoda teatru-forum,piesa ce va promova miscarea si sportul.
5. Realizarea unei revise (Sport for tolerance) ce va promova miscarea si sportul.
6. Activitati interculturale, unde voluntarii vor promova traditiile proprii prin seri interculturale, quiz-uri despre UE, filme produse in tarile lor.
 Luni, 16 februarie 2015, voluntarii au lansat campania media de promovare a proiectului, la Biblioteca Municipala Dragasani, unde se desfasoara anumite activitati mentionate in proiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu