Pentru români, 8 martie este o zi cu dublă semnificație, sărbătorind atât Ziua Internațională a Femeii, cât și Ziua Națională a Mamei. Din perspectivă globală, este un moment de recunoaștere a realizărilor sociale, economice, culturale și politice ale femeilor, dar și un prilej de conștientizare a progreselor în atingerea egalității de gen.
În întreaga lume, de 8 Martie, bărbații sărbătoresc femeile importante din viața lor, dăruind cadouri și flori mamelor, soțiilor, prietenelor, surorilor etc. În România, unde Ziua Femeii și Ziua Mamei coincid, copiii dăruiesc mici cadouri mamelor și bunicilor.
Ziua Internațională a Femeii a luat naștere din mișcările muncitorești la începutul secolului al XX-lea în America de Nord și în toată Europa. Ziua Internațională a Femeii a avut loc pentru prima dată pe 19 martie 1911, în Austria, Danemarca, Germania și Elveția. Organizația Națiunilor Unite a recunoscut anul 1975 drept Anul Internațional al Femeii și a început să sărbătorească 8 martie drept Ziua Internațională a Femeii.
Pentru a marca această sărbătoare, la Biblioteca Municipală Drăgășani sunt expuse cărți cu poezii despre primăvară, despre mama, precum și picturi, desene și mărțișoare realizate de elevii clasei a II-a A Step by Step, de la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu”, coordonați de doamnele inv. Carmen Adina Spîrleanu și Danuța Țâpîrlan.
La mulți ani tuturor femeilor, de 8 MARTIE !
Bibliotecar:
Cristina Prunel-Bărbulescu;
Alecsandrina Bătae;
ing.sistem, Romeo Istocescu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu