marți, 11 februarie 2014

Raport de activitate pe anul 2013



                                


    Biblioteca Municipala Dragasani deserveste interesele de informare , studiu, educatie, lectura si recreere ale utilizatorilor din municipiul Dragasani si din localitatile invecinate atat din judetul Valcea cat si din judetul Olt, oferind acces liber, gratuit si nediscriminatoriu la informatie si cunoastere prin baza de date si colectiile proprii. Printre obiectivele prioritare se numara consolidarea rolului bibliotecii ca principala institutie de cultura si educatie si modernizarea si optimizarea serviciilor pentru utilizatori.
   In cursul anului 2013 Biblioteca Municipala Dragasani a inregistrat un numar de 3152 utilizatori din care 1001 noi inscrisi. Au fost difuzate 43.966 documente iar frecventa la sediul bibliotecii a insumat 40.242 persoane . Numarul total al vizitelor pentru serviciul acces Internet este 25.262 iar cel al vizitelor pentru utilizrea computerelor in alte scopuri decat acces Internet este 3769. Am organizat  69  evenimente si 29 expozitii la care au participat 3679 persoane. Achizitia de carte a constat intr-un numar de 184 volume , numarul total de volume al bibliotecii insumand 57.014 volume.
  Din punct de vedere cultural si educativ in spatiul bibliotecii s-au desfasurat:
-       aniversari si comemorari ale marilor scriitori sau ale altor personalitati nationale precum si ale scriitorilor si personalitatilor locale.
-         sarbatorirea marilor evenimente istorice reprezentative pentru istoria neamului romanesc.
-         prezentarea sarbatorilor traditionale ( Craciun, Anul Nou, Valentine’s Day, Dragobete, Martisor, Ziua Femeii, Paste, Ziua Copilului, etc.)
-         participarea la evenimentele festive ale municipiului ( Zilele municipiului Dragasani si Culesul Viilor).
-       activitati diverse in cadrul saptamanii : “Scoala Altfel’’.
-         expozitii de pictura.
-         lansari de carte.
-         cursuri de informare privind proiecte derulate de Camera de Comert si Industrie Valcea.
-         simpozioane nationale in colaborare cu Scoala De Subofiteri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Dragasani.
-         proiect ecologic ‘’Think Green’’realizat in colaborare cu Liceul Tehnologic ‘’I.C.Bratianu’’ si un grup de voluntari din Turcia, Franta, Georgia, Portugalia,Argentina.
-         proiect ‘’Sport si Toleranta’’ desfasurat pe perioada vacantei de vara tot impreuna cu voluntari straini.
-       colaborarea cu institutiile de invatamant in cadrul proiectului ‘’Comenius’’, ce a implicat desfasurarea unor activitati din diverse domenii la biblioteca, de catre o delegatie de elevi si cadre didactice din Portugalia, Slovenia, Turcia si Germania.
-         constituirea Societatii Culturale ‘’Anton Pann” – Filiala “Gib Mihaescu’’Dragasani si a Academiei Olimpice Romane – Filiala Valcea “Prof.univ.dr.doc. Nicu Alexe’’ Dragasani.
-         intalniri literare lunare in cadrul  Cenaclului Literar-Artistic La’’Grandiflora’’ al Bibliotecii Municipale Dragasani, consemnate si in paginile revistei cu acelasi nume, revista ce contine si imagini de la expozitiile de pictura.
-         sezatori literar- muzicale derulate din doua in doua luni sub titulatura “Poezie si muzica de suflet’’ in colaborare cu poeti, redactori de ziar si revista din Slatina si cu Biblioteca ‘’Ion Minulescu’’ Slatina.
-         parteneriate educationale : “Biblioteca – prietena copiilor’’,  “Minunata lume a cartilor”, ‘’Ne place cartea, iubim biblioteca si traditiile natale’’, “Cartea – izvor al cunoasterii”, “Cu pasi marunti prin Dragasani’’, “Prietena mea, biblioteca!”, incheiate cu unitati de invatamant din oras precum si din localitatile vecine.
-         cursuri de instruire pentru utilizarea computerelor de catre diferite categorii de varsta sau sociale.
-         asigurarea unui climat educativ si recreativ pe perioada vacantelor prin intermediul jocurilor educative Intuitext, sahului, al filmelor pentru copii si tineret, al cartilor, al implicarii in diverse activitati (pictura, modelaj, puzzle, etc.
-         participarea la Proiectul “Bani IQ”.

Bibliotecar,
Cristina Prunel-Barbulescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu